Dilo en español 2011

11.02.2011

Spoštovane učiteljice in učitelji španščine!

Kot vsa leta doslej, bi tudi v letošnjem šolskem letu radi dali priložnost slovenskim srednješolcem, da se izkažejo v znanju španščine in poznavanju kultur in družb špansko govorečih dežel, zato vas in vaše dijake vabimo najprej na šolsko in nato na državno tekmovanje, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev španščine s pomočjo Založbe Rokus Klett. Tekmujejo lahko dijaki, ki se španščino kot tuji jezik učijo 3. leto in španščina ni njihov materni jezik in se tega jezika niso učili več kot eno leto v špansko govoreči deželi. Udeležijo pa se ga lahko tudi dijaki, ki se ga učijo samo dve leti kot tretji tuji jezik.

V dneh od 14. do 18. marca 2011 boste učitelji na šolah najprej izvedli šolsko tekmovanje, nato boste dijake, ki bodo dosegli 75 % točk in več, prijavili na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 16. aprila na Gimnaziji Kranj. Prijavnice lahko pošljete preko e-pošte na sfobub/pemb{flAsplvt.lmfuu/tj ali navadne pošte na naslov Založba Rokus Klett, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana s pripisom za Dilo en español.

Zaključna prireditev z razglasitvijo in podelitvijo nagrad najboljšim udeležencem bo potekala istega dne, 16. aprila popoldne, na Gimnaziji Kranj, kjer bo potekalo državno tekmovanje.

Upamo, da se nam boste z veseljem pridružili.

Nazaj